Elsker du lige som mig naturen og den ro og skønhed der findes derude. Da jeg sad ved min computer for at se hvad jeg kunne få ud af et billede faldt jeg over en rigtig god Tutorial med fotografen Elia Locardi. Det var en helt eminent tutorial hvoraf det første afsnit er gratis. Du kan finde siden enten ved at søge på “Photographing the world” eller direkte her.

[bais_before_after before_image=”http://blog.thomasamby.dk/wp-content/uploads/2017/01/NB_Sunset_Orig.jpg” after_image=”http://blog.thomasamby.dk/wp-content/uploads/2017/01/NB_Sunset.jpg”]

Gennem disse tutorials følger vi fotografen både on-locations men også efterfølgende i post-processing. Ude i virkeligheden giver Locardi uvurderlige tips til hvordan man med få midler kan øge kvaliteten af sine billeder i forhold til komposition, og i post-processing viser han hvordan man nemt og øger kvaliteten af de billeder man får taget. Når man er ude i felten. Som altid når man tager billeder handler det hele om lys. vi skal fange noget lys og jo mere vi har at arbejde med, jo bedre. Eller det skulle man i hvertfald tro.

Billeder eksponeret med lysmåleren i kameraet som den oplagte kalibrering, kommer ofte til kort fordi man kommer til at overeksponere de lyse detaljer.

Anbefalingen går først og fremmest på Tripod, og Bracketing (BKT) når man tager sine billeder. Herud over er det ting som brug Aperture mode og auto hvid balance og sørg for altid at optage ved lavest mulige ISO hellere få en lang lukketid end at få støj på billedet.