En Hund, En Pind og Et Kamera:

f. 1.8, ISO 200 og lukketid 1/3200 sek

En tilfældig lørdag eftermiddag gik jeg en tur med min søn og vore hund Molly med mig havde jeg selvfølgelig også mit kamera og en monteret Nikon Nikkor 50 mm f. 1.8 linse. Det kom der en række sjove billeder ud af bl.a. ovenstående billede af Molly.

Billedet er taget på et nærliggende grønt område hvor vi bor, her er der nogle bakker og nogle træer. Da billedet er taget i Januar står solen lavt på himlen hvilket gav et fantastisk lys næste helt drømme agtigt.

Billedet er taget med en blænde på 1,8 og med en lys følsomhed på ISO 200 for at få så lidt støj som muligt i billedet. Kameraet var sat til Aperature mode og eksponeringen blev derfor taget med en 1/3200 sek lukke tid.

Efter følgende blev enkelte små justeringer til billedet så som korrektion af eksponering, beskæring af billedet til et forhold på 2:1, samt highlights og shadows korrigeret i Adobe Lightroom. Fra lightroom blev billedet gemt som en PSD (photoshop) fil med det farverum der hedder ProPhoto fordi det har den højeste farve opløsning. PDS filen blev herefter behandlet i photoshop. I photoshop er billedet blevet behandlet med Nik filtrene, hvis du ikke kender dem bør du tage et kig på dem, du kan finde dem her.

Jeg valgte at bruge et HDR filter som giver en højere dynamisk kontrast i billedet så det virker mere naturtro, men pas på med disse filtre de kan nemt, gøre billedet unaturligt at se på. Efterfølgende foretog jeg en række mindre korrektioner som beskrevet i nedenstående video.

 

 

Jeg har dog tilpasset min post-proccess til det billede jeg har taget og ikke fulgt ovenstående video 100 % slavisk. Men videoen giver et fint indblik i hvordan man kommer fra et billede med farver til en pænt sort-hvidt look.